Σίγουρα υπάρχουν πολλές καταστάσεις και ανισότητες που θεωρούμε άδικες. Από τη μία πλούτος, χλιδή και από την άλλη φτώχεια και πείνα. Οι ειδήσεις και οι εικόνες σοκάρουν. Εγώ όμως θέλω να σταθώ σε μία άλλη. Σε μια συγκεκριμένη που το μυαλό και η ψυχή μου δεν μπορούν να δεχτούν. Στην αδυναμία απόκτησης παιδιών. Και στον αντίποδα δεν θεωρώ πως βρίσκονται όσοι έχουν παιδιά, αλλά όσοι καταστρέφουν τα παιδιά που τους χάρισε αυτή η ζωή.

Βλέπω ζευγάρια αγαπημένα, χρόνια παντρεμένα ή και όχι, να προσπαθούν να αποκτήσουν ένα παιδί. Αρχικά φυσιολογικά και περνώντας αρκετά τα χρόνια, με κάθε τρόπο που υπάρχει. Βλέπω γυναίκες να βασανίζονται και να υποφέρουν από θλίψη κάθε φορά που το τεστ εγκυμοσύνης βγαίνει αρνητικό. Βλέπω υποψήφιους γονείς να δίνουν μία περιουσία σε κέντρα εξωσωματικής προκειμένου να γίνει το όνειρό τους πραγματικότητα. Βλέπω γυναίκες να επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με ένα κάρο φάρμακα για να τους χτυπήσει επιτέλους την πόρτα ο πελαργός. Βλέπω ερωτευμένους άλλοτε συντρόφους να απομακρύνονται γιατί δεν αντέχουν πια το βάρος που σηκώνουν κι άλλους να γίνονται μια γροθιά. Κι ακούω προσευχές, πολλές προσευχές.

Και από την άλλη ταράζεται όλη η γη από γονείς ακατάλληλους που βιαιοπραγούν, που βιάζουν τα παιδιά τους, που γεμίζουν μαυρίλα την ψυχή τους και που καταστρέφουν όλη τους τη ζωή. Παγώνει το αίμα σου όταν μαθαίνεις πως κάποιος που στάθηκε τόσο τυχερός ώστε να γίνει γονιός, αποφάσισε μια μέρα να βάλει τέλος στη ζωή του παιδιού του.

Πόσα δεν έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα;  Ο 61χρονος από την Αγία Βαρβάρα που σόκαρε αποκαλύπτοντας τη δολοφονίας της 6χρονης κόρης του, την οποία στραγγάλισε και πέταξε μέσα σε κάδο σκουπιδιών. Η άτυχη μικρή Άννυ που δολοφονήθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα με τον πιο φρικαλέο τρόπο που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα. Η μητέρα που πέταξε το μικρό παιδί της από το μπαλκόνι… Και πόσα ακόμα… Πόσα έχουν συμβεί και πόσα θα συμβούν.

Γονείς ακατάλληλοι, ψυχικά ασθενείς, διαταραγμένες προσωπικότητες, άτομα με πολλά δικά τους άλυτα προβλήματα, ανώριμοι και ασταθείς που τους χάρισε η ζωή το μεγαλύτερο δώρο. Και αυτοί αντί να το χαρούν το πέταξαν έτσι απλά στα σκουπίδια, το τεμάχισαν, το έριξαν από το μπαλκόνι ή το βίασαν. Γονείς που δεν ξέρουν να αγαπούν, που ίσως δεν αγαπήθηκαν ποτέ, που έγιναν γονείς γιατί απλά τους έτυχε, ή για να γίνουν πιο αγαπητοί στην κοινωνία. Γονείς με ζωώδη ένστικτα, γονείς κτήνη, γονείς που αναρωτιέσαι γιατί έγιναν γονείς. Γιατί αυτοί και όχι κάποιοι άλλοι; Γιατί αυτοί κι όχι όσοι το ονειρεύονται όλη τους τη ζωή και δεν μπορούν τελικά να το αποκτήσουν;

Άραγε έχει κάθε άνθρωπος το δικαίωμα να γίνει γονιός; Έχει κάθε άνθρωπος την ικανότητα να μεγαλώσει ευτυχισμένα παιδιά; Εγώ απλά ρωτάω.