Από ποιους άντρες γοητεύονται τελικά οι γυναίκες;

Τι γοητεύει περισσότερο τις γυναίκες στους άντρες και γιατί πολλές συχνά δεν παίρνουν αυτό που αρχικά ήθελαν; Το συγκεκριμένο θέμα έχει πολύ ενδιαφέρον και για τα δύο φύλα. Οι γυναίκες θα ήταν καλό να γνωρίζουν τι είναι αυτό που τις τραβάει σε έναν άντρα και ποια είναι τα βασικά που αναζητούν και επιθυμούν να έχει το άλλο τους μισό. Οι άντρες από την άλλη μπορούν να τσεκάρουν σε αυτή τη λίστα των γυναικών κατά πόσο ανταποκρίνονται, τι τους λείπει και πάνω σε τι θα έπρεπε να δουλέψουν περισσότερο, ώστε να γοητεύουν το άλλο φύλο. Φυσικά και ο κάθε άνθρωπος, είτε άντρας είτε γυναίκα είναι μοναδικός και αυτό είναι που τον κάνει και ξεχωρίζει. Δεν μπορούμε να γίνουμε κάτι που δεν είμαστε, υπάρχουν όμως κάποια γενικά χαρακτηριστικά που μας γοητεύουν όλους.

Τι θέλουν οι γυναίκες από τους άντρες;

Όπως και οι άντρες, όταν οι γυναίκες διαλέγουν έναν άντρα, θέλουν να τα έχει όλα, όλο δηλαδή το “πακέτο”. Και γιατί όχι; Βέβαια, στην πράξη, αυτό δεν είναι συχνά εφικτό, διότι τέτοιος άντρας δεν υπάρχει. Αν υπήρχε, θα ήταν ο τέλειος άντρας, αλλά ταυτόχρονα και διχασμένη προσωπικότητα.

Ποια είναι όμως αυτά τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο άντρας ώστε να έλκει μια γυναίκα;

Ωραία εμφάνιση 

Οι γυναίκες έλκονται από ένα όμορφο παρουσιαστικό, από τη φυσική ομορφιά και από τη γοητεία που εκπέμπει ο άλλος. Οι άντρες δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην εμφάνιση από τις γυναίκες, αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι και οι γυναίκες δεν εντυπωσιάζονται από έναν όμορφο άντρα. Πολύ συχνά παρατηρούν τους άντρες που τραβάνε την προσοχή τους και σχολιάζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους ή του σώματός τους. Η ομορφιά φυσικά και είναι θέμα υποκειμενικό και εξαρτάται από το γούστο του καθένα, όμως σε γενικές γραμμές ένας ευπαρουσίαστος άντρας διαθέτει ύψος, όμορφα χαρακτηριστικά, γωνίες στο πρόσωπο, μεγάλες πλάτες κ.α.

Ευγένεια και σεβασμό

Η γυναίκα έχει ανάγκη να ακούει όμορφα λόγια και να νιώθει ότι στα μάτια του συντρόφου της είναι ιδιαίτερη και μοναδική. Θέλει κάποιον να την «ανεβάζει», να της συμπεριφέρεται όμορφα, να μην την υποτιμάει σε καμία περίπτωση και να της φέρεται ισάξια. Με λίγα λόγια, θέλει εκτός από εμφάνιση και καλό χαρακτήρα.

 Σιγουριά 

Πολλές γυναίκες αναζητούν τη σιγουριά. Θέλουν να αισθανθούν προστατευμένες από τον άντρα που έχουν δίπλα τους. Στην έννοια «σιγουριά» περιλαμβάνονται τα χρήματα, το σπίτι, δηλαδή υλικά αγαθά, αλλά και η αντρική προστατευτική συμπεριφορά, ο δυναμισμός στο να αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα κ.α.

Κοινωνικό στάτους 

Είναι γνωστό ότι πολλές γυναίκες έχουν την τάση να επιθυμούν άντρες που ανήκουν σε υψηλή κοινωνική θέση. Δηλαδή διευθυντές, πολιτικούς, γιατρούς, επιχειρηματίες, διάσημους κ.α. Αυτή η κατηγορία αντρών διαθέτει γόητρο αλλά και οικονομική άνεση.  Οι γυναίκες που επιθυμούν τέτοιους άντρες έχουν την επιθυμία να νιώσουν σημαντικές στην κοινωνία, να μην περνάνε απαρατήρητες και να αποτελούν με το ταίρι τους λόγο θαυμασμού και κριτικής από τις υπόλοιπες γυναίκες.

Αφοσίωση 

Οι περισσότερες γυναίκες επιθυμούν να πραγματοποιήσουν με τον άντρα που τους αρέσει βαθιά και σταθερή συναισθηματική σχέση. Αυτό εμπεριέχει και την προσμονή να της είναι πιστός και να είναι μόνο δικός της.

Αυτοπεποίθηση 

Η κάθε γυναίκα προτιμάει έναν σίγουρο άντρα, κάποιον που να αποπνέει αυτοπεποίθηση, μεγαλύτερη από ότι η ίδια ή έστω ίση. Σε καμία περίπτωση όμως λιγότερη. Κυρίως οι γυναίκες που έχουν πολλές ανασφάλειες ψάχνουν άντρες με υψηλή αυτοπεποίθηση, ώστε δίπλα τους να νιώσουν πιο δυνατές, πιο ισχυρές, πιο άξιες και πιο σίγουρες. Από την άλλη βέβαια, υπάρχουν και κάποιες που λόγω απειρίας μπερδεύουν την αυτοπεποίθηση με τον ναρκισσισμό και τον εγωισμό και δεσμεύονται με λάθος συντρόφους.

Χιούμορ 

Οι γυναίκες αγαπάνε το χιούμορ, τη διασκέδαση και τη συναισθηματική διέγερση. Ο άντρας που δεν τα διαθέτει αυτά είναι βαρετός και υπερβολικά σοβαρός. Η ικανότητα να φτιάχνεις τη διάθεση μιας γυναίκας όταν είναι κακοδιάθετη είναι μεγάλου ατού σε έναν άντρα.

Προφίλ του «απρόσιτου» άντρα 

Οι γυναίκες γοητεύονται από τους απρόσιτους άντρες, ή έστω τους λιγότερα προσιτούς. Σίγουρα όμως δεν γοητεύονται από όσους εκπέμπουν απόγνωση και απελπισία, από όσους κολλάνε πάνω τους, από όσους ζηλεύουν πολύ και τέλος από όσους θέλουν να ελέγχουν το άλλο τους μισό. Το απρόσιτο είναι πάντα πιο επιθυμητό και πιο γοητευτικό. Σίγουρα γνωρίζουμε πολλές γυναίκες που κολλάνε σε άντρες – μυστήριο, σε άντρες που δεν μιλάνε πολύ και που είναι μόνιμα απασχολημένοι με διάφορες δουλειές. Τέλος, υπάρχει και η κατηγορία γυναικών που ερωτεύεται και μπλέκει με τελείως απρόσιτους άντρες. Δηλαδή, με παντρεμένους. Για αυτούς πρέπει να παλεύουν συνέχεια, αφού διαρκώς είναι απασχολημένοι με την οικογένειά τους.

Περιπέτεια 

Οι γυναίκες γοητεύονται από τους περιπετειώδεις, επικίνδυνους άντρες, που τις εξάπτουν και που έχουν την ικανότητα να σκοτώνουν την καθημερινότητα και τη ρουτίνα.

Πάθος 

Τέλος, η ποιοτική σεξουαλική ζωή και η επικοινωνία στο ερωτικό κομμάτι. Και οι γυναίκες όπως και οι άντρες αναζητούν τον ιδανικό ερωτικό σύντροφο, με τη διαφορά ότι οι γυναίκες δεν μιλάνε γι αυτό τόσο ανοιχτά όσο οι άντρες. Σίγουρα όμως και η γυναίκα επιθυμεί κάποιον να την ικανοποιεί ερωτικά και να της ξυπνάει το πάθος.

Κοιτάζοντας τη λίστα με τα ιδανικά χαρακτηριστικά, σίγουρα αναρωτιέστε αν μιλάμε για έναν μόνο άντρα. Υπάρχει άντρας που να τα διαθέτει όλα αυτά; Και να υπάρχει σίγουρα δεν θα είναι διαθέσιμος. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές φορές οι γυναίκες είτε συμβιβάζονται με κάποιον που δεν αντιπροσωπεύει τον άντρα των ονείρων τους, είτε μένουν μόνες.

Μπορείτε να φανταστείτε έναν περιπετειώδη, γοητευτικό άντρα που διαθέτει αίσθηση του χιούμορ και ταυτόχρονα έτοιμο να δεσμευτεί για πάντα με μία γυναίκα παρέχοντάς της υλική και συναισθηματική ασφάλεια;

Μα από μόνο του αυτό είναι τόσο αντιφατικό. Η σιγουριά και η περιπέτεια είναι αντίθετες έννοιες, όπως και η πίστη με την περιπέτεια.

Οι άντρες που διαθέτουν όλα αυτά τα προσόντα ή έστω τα περισσότερα σίγουρα έχουν μεγάλη επιτυχία. Γι αυτό και είναι πολύ δύσκολο να μείνουν πιστοί, είναι αρκετά ναρκισσιστές, συναισθηματικά κενοί και η ενσυναίσθηση τους είναι άγνωστη λέξη. Επίσης, δεν συνηθίζουν να δέχονται συναισθηματικά και δεν είναι γεννημένοι για οικογένεια και παιδιά.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι ότι στον σύντροφό τους ψάχνουν να βρουν όσα δεν έχουν οι ίδιες. Για παράδειγμα, οι γυναίκες που νιώθουν ασήμαντες ψάχνουν κάποιον με σημαντική θέση στην κοινωνία. Αυτή η στρατηγική είναι τελείως λάθος και τελείως ανώριμη. Και η γυναίκα που συμπεριφέρεται έτσι είναι τελείως ανασφαλής.

Η πετυχημένη γυναίκα που νιώθει όμορφα με τον εαυτό της πρέπει να είναι ανεξάρτητη. Αυτό σημαίνει να μην στηρίζεται στους άλλους και να μην ψάχνει να γεμίσει τα δικά της κενά. Η γυναίκα δεν πρέπει να εξαρτάται από τον σύντροφό της ούτε οικονομικά ούτε συναισθηματικά. Πρέπει να είναι ελεύθερη και σίγουρη για τον εαυτό της.