Το τεστ που αποκαλύπτει τα πάντα! Αρκεί να χαλαρώσετε τελείως και να απαντήσετε με ειλικρίνεια.

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε μέσα σε ένα δάσος και μπροστά σας υπάρχει ένα μονοπάτι. Δεν υπάρχει τίποτα τρομακτικό, αντιθέτως όλα είναι πανέμορφα και θυμίζουν παραμύθι. Κλείστε τα μάτια, χαλαρώστε και φτιάξτε το σκηνικό. Την εποχή, το χρώμα των φύλλων, τα ρούχα που φοράτε… Αφού αφεθείτε αρκετά στην εικόνα που έχετε δημιουργήσει απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις. Ή ακόμη καλύτερα, κάντε το τεστ με παρέα και ζητήστε από τον φίλο σας να σας κάνει τις ερωτήσεις. Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε πολύ, απαντήστε αυτό που σας έρχεται πρώτο!

Ερωτήσεις:

1. Φανταστείτε πως είστε μαζί με κάποιον στο δάσος. Ποιος είναι αυτός;
2. Εκεί που περπατάτε βλέπετε μπροστά σας ένα ζώο. Ποιο ζώο είναι;
3. Συναντιούνται τα βλέμματά σας με το ζώο που έχετε φανταστεί. Τι κάνετε;
4. Συνεχίζετε να περπατάτε. Ο δρόμος σας οδηγεί στο σπίτι των ονείρων σας. Πώς θα περιγράφατε το μέγεθος του σπιτιού;
5. Το σπίτι διαθέτει φύλαξη; Είναι περιφραγμένο;
6. Μπαίνετε στο σπίτι. Πηγαίνετε στην τραπεζαρία. Περιγράψτε τι βλέπετε πάνω στο τραπέζι και γύρω από αυτό.
7. Φεύγετε από το σπίτι από την πίσω πόρτα. Πάνω στο γρασίδι βρίσκετε ένα φλιτζάνι/κύπελλο. Από τι υλικό είναι φτιαγμένο;
8. Τι το κάνετε;
9. Έχετε βγει από τον κήπο του σπιτιού και βλέπετε μπροστά σας ένα ποτάμι. Πόσο μεγάλο είναι;
10. Πρέπει να το περάσετε. Πώς θα το κάνετε αυτό;

Απαντήσεις:

1.  Ο άνθρωπος που είναι μαζί σας αντιπροσωπεύει το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή σας.
2. Το μέγεθος του ζώου αντιπροσωπεύει το μέγεθος των προβλημάτων σας. Όσο μεγαλύτερο το ζώο που σκεφτήκατε, τόσο πιο δύσκολα αυτά που σας απασχολούν (έστω για το πώς τα βλέπετε εσείς).
3. Η αντίδρασή σας στην τυχαία συνάντηση με το ζώο στο δάσος δείχνει τον τρόπο με τον οποίο προσπαθείτε να λύσετε τα προβλήματά σας (επιθετικότητα, παθητικότητα, αποφυγή).
4. Το μέγεθος του σπιτιού είναι το μέγεθος των φιλοδοξιών σας. Αν το σπίτι είναι τεράστιο είναι πιθανό να έχετε υπερβολικές προσδοκίες από τη ζωή.
5. Αν δεν υπάρχει περίφραξη είστε «ανοιχτός», ελεύθερος άνθρωπος, δηλαδή εξωστρεφής. Αν όμως υπάρχει περίφραξη, αυτό σημαίνει ότι έχετε ανάγκη από χρόνο και χώρο για εσάς και περιμένετε και από τους άλλους να το σέβονται. Τείνετε δηλαδή προς την εσωστρέφεια.
6. Αν στην τραπεζαρία δεν είδατε ανθρώπους, λουλούδια ή φαγητό, τότε ίσως νιώθετε μοναξιά και δυστυχία. Όσο περισσότερα είδατε στο τραπέζι, τόσο πιο χαρούμενοι είστε.
7. Η αντοχή και η σκληρότητα του υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένο το φλιτζάνι/κύπελλο δείχνει πόσο δυνατή είναι η σχέση σας με το άτομο που περπατάει μαζί σας μέσα στο δάσος.
8. Αυτό που κάνετε με το φλιτζάνι/κύπελλο χαρακτηρίζει τη σχέση σας με το άτομο με το οποίο περπατάτε μαζί. Αν δηλαδή το παίρνετε μαζί σας αυτό δείχνει ότι είναι ένα άτομο που θέλετε να βρίσκετε στη ζωή σας πάντα. Αν το παίρνετε και το χρησιμοποιείτε για να πιείτε νερό αυτό δείχνει ότι στηρίζεστε πολύ σε αυτό το άτομο στις δύσκολες στιγμές.
9. Το μέγεθος του ποταμιού είναι η συχνότητα της σεξουαλικής σας ζωής.
10. Όσο πιο βρεγμένοι βγείτε από το ποτάμι περνώντας το, τόσο πιο μεγαλύτερη σημασία δίνετε στο σεξ.

Προσοχή! Αυτό το τεστ μπορείτε να το επαναλάβετε μετά από καιρό. Είναι πιθανό να δώσετε διαφορετικές απαντήσεις. Αυτό συμβαίνει διότι το τεστ βασίζεται στη συναισθηματική κατάσταση που βρίσκεστε τη δεδομένη στιγμή και όχι στα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας.