Το συγκεκριμένο τεστ προσωπικότητας με τη βοήθεια μίας ζωγραφιάς αποκαλύπτει το πώς ένα άτομο αντιμετωπίζει τις άβολες καταστάσεις που παρουσιάζονται στη ζωή του.

Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ζωγραφίσετε έναν άνθρωπο στη βροχή.

Το τεστ θα ανακαλύψει τη στάση σας σε συνθήκες πίεσης, τους μηχανισμούς άμυνας που διαθέτετε και το πόσο υπάρχει το άγχος στη ζωή σας.

Στην ουσία μας δίνει πληροφορίες για την προσωπικότητά μας μέσα από μία εικόνα ενός ανθρώπου ο οποίος έχει βρεθεί σε μία δύσκολη κατάσταση (δηλαδή τη βροχή).

Ανάλυση της ζωγραφιάς

Ο άνθρωπος

Δεξιά: Αν ο άνθρωπος βρίσκεται στα δεξιά, αυτό δείχνει την επιθυμία σας να προοδεύσετε επαγγελματικά και την πίστη σας ότι το μέλλον σας θα είναι θετικό.
Αριστερά: Αν ο άνθρωπος είναι στην αριστερή μεριά του χαρτιού, δείχνει απαισιοδοξία και ότι κάποιο σημαντικό γεγονός από το παρελθόν σας εμποδίζει να χαρείτε το μέλλον.
Στη μέση: Αν ο άνθρωπος βρίσκεται στη μέση του χαρτιού, αυτό σημαίνει ότι έχετε την τάση να είστε ανταγωνιστικοί.

Ανφάς: Είστε ικανοί να έρθετε αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες.
Προφίλ: Επιθυμία να αποφύγετε διφορούμενες καταστάσεις.
Πλάτη: Ανάγκη να περνάτε απαρατήρητοι.

Η ομπρέλα

Απουσία ομπρέλας δείχνει απουσία μηχανισμών άμυνας και δυνατοτήτων να αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις που παρουσιάζονται στη ζωή σας.
Μεγάλη ομπρέλα που καλύπτει πλήρως τον άνθρωπο που την κρατάει σημαίνει ότι διαθέτετε ισχυρούς μηχανισμούς άμυνας και ότι σας αρέσει η μοναξιά.
Ζωγραφισμένο χερούλι στην ομπρέλα δείχνει ότι έχετε πάντα και σχέδιο Β, ακόμη κι αν είστε σίγουροι ότι δεν θα χρειαστεί.

Το μέγεθος της ζωγραφιάς

Μικρή: Σεμνότητα, ανασφάλεια, αίσθημα κατωτερότητας και χαμηλή αυτοπεποίθηση.
Μεγάλη: Ματαιοδοξία και ανάγκη για προσοχή και αναγνώριση.

Το πιο συνηθισμένο είναι να ξεκινήσετε ζωγραφίζοντας το κεφάλι.

Όμως…

Αν ξεκινήσατε τη ζωγραφιά από τα πόδια, αυτό δείχνει ότι έχετε μια ροπή προς λάθος τρόπους επίλυσης των προβλημάτων σας.
Ενώ, αν ξεκινήσατε από την ομπρέλα, αυτό είναι δείγμα υπερβολικής άμυνας.

Αν η φιγούρα στέκεται ήρεμα, μας δείχνει ότι θέλετε να προστατευτείτε από το περιβάλλον σας και ότι έχετε προβλήματα προσαρμογής.
Αν η φιγούρα κινείται, δείχνει ότι ξέρετε τι θέλετε να πετύχετε στη ζωή σας.