Το τεστ που ακολουθεί εύκολα και γρήγορα θα φανερώσει πολλά στοιχεία της προσωπικότητάς σας και θα σας βάλει σε σκέψεις για πολλές καταστάσεις της ζωής σας.

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε πριν απαντήσετε στις ερωτήσεις.

 1. Ένα κλειστό κουτί βρίσκεται στο πάτωμα. Τι υπάρχει μέσα;
 2. Αν θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα μέρος για να ζήσετε όλη σας τη ζωή, ποιο θα ήταν αυτό;
 3. Έχετε χαθεί και περιπλανιέστε όλη μέρα στην ερημιά. Επιτέλους βλέπετε μπροστά σας ένα χωριό. Αμέσως μετά προσέχετε ότι κοντά σας υπάρχει μία όαση (πιο κοντά σας από το χωριό). Που αποφασίζετε να πάτε;
 4. Τι θα κάνατε αν θα χάνατε ξαφνικά τα πάντα;
 5. Ας υποθέσουμε πως αύριο είναι Κυριακή. Πώς θα περάσετε τη μέρα;
 6. Αν μπλέξετε κάπου από ποιον θα ζητήσετε βοήθεια;
 7. Αν θα μπορούσατε να επιλέξετε, σε ποια περίοδο της ζωής σας θα μένατε για πάντα;
 8. Αν θα σας έλεγαν ότι σας μένουν μόνο 24 ώρες ζωής, πώς θα τις περνούσατε;
 9. Αν θα μπορούσατε να σώσετε μόνο ένα πράγμα σε περίπτωση πυρκαγιάς, ποιο θα ήταν αυτό;

Ανάλυση των απαντήσεων:

 1. Η απάντησή σας δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις απρόβλεπτες καταστάσεις. Αν σκεφτήκατε κάτι το οποίο δεν έχει αξία για εσάς, τότε πιστεύετε ότι η ευτυχία και τα όμορφα πράγματα δεν έρχονται εύκολα και ότι δεν προορίζονται για εσάς. Αν από την άλλη σκεφτήκατε χρυσό ή κάτι άλλο μεγάλης αξίας, τότε περιμένετε ότι μία μέρα θα πλουτίσετε. Αν τέλος σκεφτήκατε ότι το κουτί είναι άδειο, τότε δεν πιστεύετε στην ευτυχία και παραείστε ρεαλιστές.
 2. Αν επιλέξατε το μέρος στο οποίο ήδη ζείτε, τότε είστε ικανοποιημένοι και νιώθετε όμορφα στον τόπο σας. Αν διαλέξατε ένα μέρος μακρινό, τότε είστε ονειροπόλοι και ρομαντικοί. Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε, δεν είστε ιδιαίτερα αφοσιωμένοι και δεν δένεστε έντονα με ανθρώπους και μέρη.
 3. Η απάντηση αυτή φανερώνει τις εργασιακές σας συνήθειες. Αν επιλέξατε την όαση, σας αρέσει να φτάνετε στη δουλειά πρώτοι και να φεύγετε τελευταίοι. Δεν σας αρέσουν οι κανόνες και λειτουργείτε αυθόρμητα. Σας αρέσει να κάνετε πολλά ταυτόχρονα και γι αυτό καμία φορά καθυστερείτε να τελειώσετε. Αν από την άλλη επιλέξατε να πάτε στο χωριό, αυτό σημαίνει ότι είστε πάντα αυτός που αναλαμβάνει την ευθύνη. Προσεκτικά προγραμματίζετε την κάθε μέρα και ξέρετε πώς να εκμεταλλευτείτε τον χρόνο σας. Σέβεστε πάντα τις προθεσμίες που σας δίνονται για μία εργασία και είστε πάντα τυπικοί.
 4. Όσοι απαντήσατε ότι θα αρχίζατε πάλι από το μηδέν, είστε έτοιμοι να αναλάβετε την ευθύνη για τις πράξεις σας και όχι μόνο να δέχεστε παθητικά τις αλλαγές στη ζωή σας.
 5. Η απάντησή σας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύετε τα χρήματά σας. Αν απαντήσατε ότι είστε ελεύθεροι να κάνετε τα πάντα, τότε αυτό σημαίνει ότι ξοδεύετε τα χρήματά σας ασύστολα και δεν έχετε έλεγχο. Αν απαντήσατε ότι θα μείνετε μέσα στο σπίτι, αυτό δείχνει ότι όταν βγαίνετε για ψώνια ξοδεύετε όσα έχετε πάνω σας. Αν επιλέξατε να ασχοληθείτε με κάποια αθλητική δραστηριότητα, τότε συνηθίζετε να αποταμιεύετε για δύσκολες μέρες. Αν διαλέξατε μία βόλτα για περπάτημα, τότε ξοδεύετε προσεκτικά και συνετά.
 6. Όσοι αποφασίσατε να διορθώσετε μόνοι σας την κατάσταση, έχετε δυναμικό χαρακτήρα και η αυτοπεποίθησή σας είναι μεγάλη. Αν αναζητήσατε βοήθεια από τους φίλους σας και την οικογένειά σας έχετε μία μικρή ανασφάλεια και δεν αναλαμβάνετε την πλήρη ευθύνη στις δύσκολες καταστάσεις. Όσοι ψάχνετε συμβουλή από κάποιο δικηγόρο ή άλλο ειδικό, τότε είστε ρεαλιστές.
 7. Τα χρόνια που επιλέξατε αντιπροσωπεύουν την περίοδο κατά την οποία ήσασταν πιο ευτυχισμένοι από ποτέ. Όσοι θέλουν να επιστρέψουν στην παιδική τους ηλικία είναι άτομα που δεν θέλουν να έχουν υποχρεώσεις και ευθύνες. Αν επιλέξατε το τώρα, είστε ώριμοι και πετυχημένοι.
 8. Αν θέλετε να είστε με τους ανθρώπους που αγαπάτε, αυτό δείχνει πως είστε συναισθηματικοί, ενώ αν προτιμάτε να μείνετε μόνοι, τότε είναι πιθανό να είστε συχνά ανικανοποίητοι και αδιάθετοι. Αν διαλέξατε να διασκεδάσετε και να περάσετε καλά, σημαίνει ότι στη ζωή σας αγωνίζεστε με ψυχραιμία και σύνεση. Αν θα περνούσατε τις τελευταίες σας ώρες σαν μια συνηθισμένη μέρα, τότε είστε γενναίοι και ευπροσάρμοστοι.
 9. Οι φωτογραφίες ή κάποιο αναμνηστικό δείχνουν ευαισθησία και συναισθηματισμό, ενώ κάποιο ρούχο συντηρητισμό. Οτιδήποτε μεγάλης χρηματικής αξίας δηλώνει ότι είστε υλιστές. Τέλος, όσοι παίρνετε έγγραφα ή τον υπολογιστή σας είστε πρακτικοί άνθρωποι.