Σε όλες μας τις σχέσεις είναι πολύ απλά τα πράγματα. Απλά μαθηματικά. Τα πιο απλά. Πρώτης δημοτικού. Στις ερωτικές  αλλά και στις φιλικές. Δεν βάζω μέσα τις εργασιακές γιατί εκεί υπάρχουν και πρέπει. Στις ερωτικές όμως και τις φιλικές υποτίθεται ότι υπάρχει μόνο συναίσθημα. Αν φυσικά υπάρχει. Αγάπη, ενδιαφέρον , σεβασμός, επιθυμία… Κι όλα αυτά αληθινά. Από την καρδιά μας. Όχι «και καλά». Για σκεφτείτε λίγο ποιος αξίζει να λέγεται φίλος σας… Για σκεφτείτε ποιος ερωτικός σας σύντροφος σας αγάπησε πραγματικά. Κάποια ονόματα θα τα πείτε αμέσως χωρίς καμία σκέψη. Για κάποιους θα το ξανασκεφτείτε. Κάποιοι θα φάνε ένα μεγάλο Χ. Καλή όρεξη!

Έρωτας. Έρωτας ίσον γυναικείες συζητήσεις και υπεραναλύσεις. Επίπεδο μικροβιολόγου μιλάμε. Και βάλε. Ώρες ατελείωτες. Καφέδες που γίνονται ποτό. Και πολύ νερό για να μην αφυδατώνονται. «Γιατί δεν μου έστειλε?», «Λες να του στείλω εγώ?», «Έχει να με πάρει 3 μέρες!», «Είμαι σίγουρη ότι εξαφανίζεται για να με κρατάει στην τσίτα!». Είναι απλά τα πράγματα. Πιο απλά δεν γίνεται. Αλλά δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε. Γιατί αν το παραδεχτούμε είναι σαν να χάνουμε τη γυναικεία μας φύση και θα πρέπει να το ρίξουμε κι εμείς σαν τους άντρες στα οφσάιντ (όχι, δεν ξέρω τι σημαίνει).

Δεν σε πήρε γιατί δεν θέλει να σε πάρει. Πίστεψέ με δεν κρύβεται πίσω κάποιο χολυγουντιανό  σχέδιο. Αν σε θέλει θα σε ψάξει. Θα ενδιαφερθεί. Θα σου στείλει. Θα σου τηλεφωνήσει. Δεν θα σταματήσει τίποτα την επιθυμία του. Αν πάλι επιλέξει να κάνει κάτι άλλο τότε πολύ απλά δεν σε θέλει αρκετά. Από την άλλη, αν σε θυμηθεί ακατάλληλες ώρες είναι αυτό που λέμε «τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;». Μην κάνεις προτεραιότητα αυτόν για τον οποίο είσαι απλά μία επιλογή.

Κατηγορία «Δεν θέλω να κάνω σοβαρή σχέση». Στα ελληνικά αυτό σημαίνει «Δεν θέλω να κάνω σοβαρή σχέση μαζί σου». Μην τον κατακρίνεις. Είναι ευγενικός. Δεν θέλει να στο πετάξει στα μούτρα. Δεν θέλει να νιώσεις άσχημα. Απλά εσύ οφείλεις να το καταλάβεις.

Κατηγορία «Δεν μου αξίζει κάποια τόσο καλή όσο εσύ». Εδώ πρόκειται για συνώνυμο του: «Δεν θέλω να κάνω σοβαρή σχέση μαζί σου».

Και με τις φιλικές σχέσεις τι γίνεται; Είτε ωριμάζουν και γίνονται ακόμη πιο νόστιμες είτε ωριμάζουν, πέφτουν από το δέντρο, τις πατάμε και γίνονται «πλατς!». Δεν διαφέρουν πολύ από τις ερωτικές. Και εκεί οι δικαιολογίες είναι απλά δικαιολογίες. Κάποιοι φίλοι θα κάνουν τα πάντα για να σταθούν στο πλευρό σου. Είτε για να σου συμπαρασταθούν σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής σου, είτε για να χαρούν με μία μεγάλη σου επιτυχία. Ναι, οι εποχές αλλάζουν. Ναι, μεγαλώνουμε. Κάποιοι κάνουμε οικογένεια, κάποιοι όχι. Σε ότι φάση και να είσαι οφείλεις να είσαι συνεπής με αυτόν που ονομάζεις φίλο σου. Αλλιώς δεν σε καίει και πολύ. Αλλιώς βάζεις πάνω από όλα τον εαυτό σου.

Δεν υπάρχει λοιπόν «δεν μπορώ». Υπάρχει απλά «δεν θέλω». Ή «θέλω».