Τι χρώμα ρούχα φοράτε;

Κάποιες φορές επιλέγουμε ρούχα σύμφωνα με το πώς αισθανόμαστε και κάποιες φορές επιλέγουμε τα κατάλληλα ρούχα, ώστε να βοηθήσουμε να αλλάξει η διάθεσή μας.

Το χρώμα των ρούχων μας μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση, μπορεί όμως και να μας την χαλάσει. Μπορεί να αυξήσει αλλά και να μειώσει τους καρδιακούς μας παλμούς. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή μας ή την ανασφάλειά μας.

Γι αυτό, μην φοράτε κάτι επειδή ταιριάζει απλά με τα μαλλιά ή τα μάτια σας, αλλά προσέξτε να σας φτιάχνει και τη διάθεση!

Για να δούμε τι μηνύματα στέλνει στους άλλους για τον χαρακτήρα μας το χρώμα των ρούχων που επιλέγουμε.

Κόκκινο 

Το κόκκινο τονώνει την αυτοπεποίθηση και μας βοηθάει να ξεχωρίζουμε ανάμεσα στους άλλους. Επίσης, δείχνει γενναιότητα και διευκολύνει την λήψη αποφάσεων. Στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου το κόκκινο είναι το χρώμα που εκπέμπει πάθος και ερωτισμό. Για παράδειγμα, στην Ινδία είναι το χρώμα του φορέματος που φοράει η νύφη στους γάμους. Η ένταση του κόκκινου χρώματος σπάει αν συνδυαστεί με άσπρο ή μπεζ.

Κίτρινο 

Αυτό το φωτεινό και θετικό χρώμα βοηθάει την επαφή με τους ανθρώπους, ακόμη κι αυτούς που θεωρούνται ντροπαλοί. Θεωρείται το χρώμα της ευφυΐας, της έμπνευσης και της περιέργειας. Δείχνει λογική, καλή συγκέντρωση και σωστές αντιδράσεις σε δύσκολες καταστάσεις.  Αν επιλέξετε το κίτρινο προσέξτε να μην το παρακάνετε. Είναι αρκετό να το επιλέξετε μόνο σε ένα μέρος του συνόλου σας. Αυτό μπορεί να είναι για παράδειγμα η μπλούζα, η φούστα, τα παπούτσια, η τσάντα ή ένα φουλάρι. Οπωσδήποτε όμως μην το παρακάνετε!

Μπλε 

Είναι το ακριβώς αντίθετο από το κόκκινο χρώμα. Μειώνει τους καρδιακούς παλμούς και χαρίζει μια αίσθηση χαλάρωσης και αισιοδοξίας. Στους άλλους δίνει μία καλή πρώτη εντύπωση, οπότε είναι ιδανικό χρώμα για να πάτε σε συνέντευξη για κάποια εργασία που σας ενδιαφέρει ή για να βγείτε πρώτο ραντεβού. Συνήθως όσοι το επιλέγουν συχνά, διαθέτουν αίσθηση του χιούμορ και υψηλή ευφυΐα με ιδιαίτερο, γρήγορο και μοναδικό τρόπο σκέψης. Αν επιλέξετε μπλε σε σκούρο τόνο, καλό είναι να το συνδυάσετε με λευκό ή κάποιο άλλο φωτεινό χρώμα.

Πράσινο 

Το πράσινο σαν το χρώμα της φύσης έχει την τάση να ηρεμεί και να ανανεώνει. Επειδή υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του, ταιριάζει σε όλα τα δέρματα κι έτσι είναι χρώμα που πάει σε όλους! Τα άτομα που αγαπούν το πράσινο είναι χαρισματικά και διαθέτουν έντονη ενσυναίσθηση. Συνδυάζεται ωραία με ουδέτερα χρώματα.

Μωβ 

Συμβολίζει τον πλούτο, την αριστοκρατία και τον ρομαντισμό. Είναι ιδανικό για να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι διαθέτετε εμπειρία και αυτοπεποίθηση. Όπως και το μπλε, είναι ιδανική επιλογή για να δημιουργήσετε στους άλλους θετικές πρώτες εντυπώσεις. Επίσης, το μωβ αποπνέει πνευματικότητα, ωριμότητα και σοβαρότητα. Αναδεικνύεται ακόμα καλύτερα όταν συνοδεύεται από παστέλ αποχρώσεις.

Μαύρο 

Μιλάμε για το πιο δημοφιλές χρώμα, αφού ταιριάζει σε όλους! Είναι πολύ γνωστό ότι μας «αδυνατίζει» και μας χαρίζει μια πιο γοητευτική σιλουέτα. Από τη μία βγάζει το αίσθημα της λύπης, την οποία μπορεί και να μεταδώσει στο άτομο που το φοράει, από την άλλη όμως το μαύρο προσδίδει δύναμη, σιγουριά, επιθυμία για έλεγχο, εξουσία και ανεξαρτησία. Φροντίστε να φοράτε πάντα και αξεσουάρ σε έντονα φωτεινά χρώματα.

Πορτοκαλί  

Είναι το χρώμα που παίρνουμε όταν ενώνουμε το κόκκινο και το κίτρινο, το χρώμα της ενέργειας και της κίνησης. Βοηθάει στην διέγερση του οργανισμού, στην ενεργοποίησή μας, στη ζωντάνια και στην δημιουργικότητα. Τα άτομα που το επιλέγουν συχνά, είναι αρκετά κοινωνικά, επικοινωνιακά και δραστήρια. Πάντα ταιριάξτε το με ψυχρά χρώματα.

Καφέ

Εκφράζει αυθεντικότητα, αξιοπιστία και ανάγκη για απλά πράγματα στη ζωή. Χαρακτηρίζει τους συναισθηματικά σταθερούς χαρακτήρες.

Ροζ

Φανερώνει επιθυμία του ατόμου που το επιλέγει να είναι αρεστό στους άλλους. Επίσης, είναι δείγμα ότι δεν έχει αποκτηθεί ισορροπία στη ζωή του ατόμου ανάμεσα στις επιθυμίες του, στις δυνατότητές του και σε όσα έχει καταφέρει.

Λευκό

Το χρώμα της καθαριότητας, της καλοσύνης και της απλότητας. Τα άτομα που το φορούν χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια, γενναιότητα, ειλικρίνεια και αυτοπεποίθηση.

Γκρι

Το χρώμα της ισορροπίας και της ουδετερότητας. Οι άνθρωποι που το προτιμούν έχουν την τάση να «φιλοσοφούν» και είναι επιρρεπείς στην κατάθλιψη.

Το χρώμα των ρούχων μας προκαλεί ψυχολογικές αντιδράσεις σε όλους τους πολιτισμούς και όλες τις κουλτούρες.

Αν και διαλέγουμε τι θα φορέσουμε σύμφωνα με αυτό που μας τραβάει την προσοχή την δεδομένη στιγμή, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η επιλογή μας κάθε φορά επηρεάζεται από την ψυχοφυσική μας κατάσταση.

Εδώ κρύβεται κι ο λόγος που συγκεκριμένα ρούχα δεν μπορούμε να τα φορέσουμε κάποιες μέρες (τη μία μέρα μπορεί να νιώθουμε όμορφα με κάποια συγκεκριμένα ρούχα και την επόμενη μέρα όχι).

Τα χρώματα που επιλέγουμε είναι η αντανάκλαση της αύρας μας.

Με τη βοήθειά τους μπορούμε να ισορροπήσουμε τα συναισθήματά μας και να «προγραμματίσουμε» τον εαυτό μας για το πώς θα νιώσουμε.

Αν και έχουμε όλα ή έστω τα περισσότερα χρώματα στη ντουλάπα μας, πολύ συχνά επιστρέφουμε στο αγαπημένο μας χρώμα, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι αυτό είναι που αναδεικνύει καλύτερα τον χαρακτήρα μας.