Πώς θα σου φαινόταν μία χώρα με τα γαϊδουράκια να ζουν ελεύθερα, να τρέχουν δεξιά και αριστερά στα λιβάδια, ευτυχισμένα, ξέγνοιαστα και απαλλαγμένα από κάθε ανθρώπινη αγγαρεία;

Νομίζεις ότι δεν υπάρχει τέτοια χώρα, όπου τα γαϊδουράκια λατρεύονται, αγαπιούνται και απολαμβάνουν προνομιακή αντιμετώπιση;

Και όμως γυρίζει, υπάρχει ήθελα να πω, χίλια συγγνώμη.

Υπάρχει μία χώρα όπου τα γαϊδουράκια ως ιδανικοί οικοδεσπότες δέχονται επισκέψεις από μικρούς, αλλά και μεγαλύτερους φίλους.

γαιδουροχώρα2

Ο πρόεδρος της χώρας

γαιδουροχώρα4

Η γυναίκα του προέδρου

Ο καθένας μπορεί να πάρει τα παιδάκια του, την ή τον σύντροφό του, την παρέα του, γιατί όχι και την πεθερά του -ίσως την κρατήσουν εκεί- και να επισκεφτεί τη γαϊδουροχώρα, να δει από κοντά αυτά τα γλυκύτατα τετράποδα πλασματάκια με τα διακριτικά αυτιά, να μάθει για τη ζωή τους και φυσικά να παίξει μαζί τους υπέροχα και διαδραστικά παιχνίδια.

Παιχνίδια που όλοι έχουμε αγαπήσει, μεγάλοι και μικροί.

Τη μακριά γαϊδούρα, το μην είσαι γάιδαρος, το πετάει-πετάει ο γάιδαρος, τη γαϊδάρα, τον πεινασμένο γάιδαρο, την ουρά του γαϊδάρου και άλλα πολλά.

γαιδουροχώρα5

Η πεθερά του προέδρου(Είναι σκίτσο, βασισμένο στην περιγραφή της πεθεράς του από τον ίδιο τον πρόεδρο)

Εντάξει, μπορεί να υπερβάλλω λίγο με τα είδη των παιχνιδιών, αλλά η γαϊδουροχώρα είναι αληθινή, υπάρχει, και βρίσκεται στο Κορωπί της Αττικής, στους πρόποδες του Υμηττού και ζητάει τη στήριξή σου με την παρουσία σου.

γαιδουροχώρα7

Ο τρελός της χώρας (Νομίζει ότι είναι γάιδαρος ο καημένος, αν τον δείτε να του λέτε όλο ναι)

Υ.Γ.: Την έκφραση «Σαν γάιδαρος τον Μάη» την έχετε ακουστά; Εάν πάτε με τα δίποδα γαϊδουράκια σας εκεί, προσπαθήστε να αποφύγετε τον Μάιο, για να γλιτώσετε από περίεργες ερωτήσεις, που μπορεί να δυσκολευτείτε να απαντήσετε.

Powered by Στράτος Πιστικός

Photos: Google