Κατά την μυθολογία μας, η γυναίκα του Ηρακλή Διηάνειρα, μαθαίνοντας τον έρωτα του συζύγου της για την Ιόλη, του στέλνει με τον υπηρέτη Λίχα έναν χιτώνα ποτισμένο με δηλητηριασμένο αίμα κενταύρου. Ο Ηρακλής φοράει τον χιτώνα, το σώμα του καίγεται και θυμωμένος με τον Λίχα, τον εκσφενδονίζει στον Ευβοϊκό κόλπο. Από τα κομμάτια του σχηματίστηκαν επτά πανέμορφα νησιά, τα Λιχαδονήσια…

Σμαράγδια

Στην πραγματικότητα βέβαια, το σύμπλεγμα των νησιών είναι δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας.

Τα Λιχαδονήσια συχνά παρομοιάζονται με τις Σεϋχέλλες, ενώ αποκαλούνται και Μπαχάμες της Ελλάδας. Οι υπέροχες παραλίες με τις χρυσές αμμουδιές και τα γαλαζοπράσινα νερά που αντικρίζεις μόλις φτάσεις σε κάνουν να νιώθεις πρωταγωνιστής σε ένα εξωτικό σκηνικό.

Τα μεγαλύτερα νησάκια είναι η Στρογγυλή και η Μανολιά. Η κατάφυτη Μανολιά αξίζει για το οργανωμένο beach bar, το προσαραγμένο ναυάγιο που μπορείς να επισκεφτείς και την παρουσία μίας οικογένειας από φώκιες που ποζάρουν ασταμάτητα. Επίσης, προσφέρεται για καταδύσεις και υποβρύχιο ψάρεμα.

Τα σμαράγδια 2

Εδώ και χρόνια υπάρχει καντίνα όπου μπορείτε να απολαύσετε παγωμένο καφέ, αναψυκτικά και προς το μεσημέρι σουβλάκια, ψητά καλαμάρια, σαρδέλες και διάφορους μεζέδες που θα δείτε να πηγαινοέρχονται από το μπαρ στις ξαπλώστρες..

Εκτός από την Μονολιά και την Στρογγυλή υπάρχουν και άλλα μικρότερα, όπως το Στενό, η Βαγιά, ο Βοριάς και το Λιμάνι.

Η πρόσβαση είναι εύκολη, αφού υπάρχουν καραβάκια από τα καμένα βούρλα καθημερινά για ολοήμερες επισκέψεις.

Σίγουρα αξίζει να γνωρίσετε τις Ελληνικές Σεϋχέλλες

Κείμενο: Δαϊρούση Δέσποινα

Φωτογραφίες: Google