Σχέση μαμάς-κόρης. Μία σχέση με πολλή αγάπη αλλά και με άλλες τόσες εντάσεις! Να τι μπορείτε να ακολουθήσετε για να γίνει η σχέση σας πιο αρμονική.

  1. Ακούστε τη!

Μπορεί να σας λέει κάτι με το οποίο δεν συμφωνείτε, αλλά ακούστε την προσεκτικά. Δείξτε ότι αντιλαμβάνεστε τις απόψεις της, ακόμη κι αν δεν μπορείτε να τις υιοθετήσετε. Μην ξεκινάτε την συζήτηση με την προκατάληψη ότι απλά θέλει να επέμβει στη ζωή σας. Δίκαιη σχέση μαζί της μπορείτε να αποκτήσετε μόνο αν καταφέρετε να μπείτε στη θέση της και να δείτε τον κόσμο με τα δικά της μάτια. Κάτι που θα καταφέρετε σίγουρα όταν φτάσετε στην ηλικία της κι όταν γίνεται κι εσείς μητέρα.

2. Διατηρήστε μαζί της τακτική επικοινωνία.

Όλες οι μαμάδες θα ήθελαν να επικοινωνούν συχνότερα με τα παιδιά τους. Το τηλέφωνο συχνά μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Μην την παίρνετε όμως μόνο όταν χρειάζεστε κάτι ή όταν θέλετε να της πείτε ένα νέο. Πάρτε να πείτε καλημέρα, να τη ρωτήσετε τι κάνει και γιατί όχι, να κουτσομπολέψετε σαν γυναίκες! Είναι σημαντικό να νιώθει ότι είναι κομμάτι της ζωής σας. Επίσης! Μην την αποπαίρνετε όταν σας καλεί για πολλοστή φορά. Σκεφτείτε ότι απλά εκείνη τη στιγμή μπορεί να νιώθει μοναξιά.

3. Σκεφτείτε ότι ανήκετε σε άλλες γενιές

Οι πλειοψηφία των γυναικών άνω των 50 χρόνων ανατράφηκαν με τη λογική ότι μια μέρα θα γίνουν μαμάδες και νοικοκυρές. Σε αντίθεση με τις σημερινές γυναίκες, οι οποίες κυνηγάνε τις εμπειρίες, την καριέρα και γενικά την ανεξαρτησία τους. Μπορεί επομένως να σας ακούγονται οι απόψεις της ξεπερασμένες, αλλά σκεφτείτε ότι έτσι μεγάλωσε, έτσι έγινε και δεν μπορεί να αλλάξει ριζικά.

4. Μεγαλώστε!

Όσο παραμένετε παιδί και δεν ωριμάζετε τόσο δίνετε το δικαίωμα στη μητέρα σας να σας αντιμετωπίζει έτσι. Βγείτε από το ρόλο του παιδιού γιατί όσο παραμένετε, τόσο δίνετε τη χαρά στη μαμά σας να σας μαλώνει, να σας συμβουλεύει και να σας κριτικάρει.

5. Περάστε δημιουργικό χρόνο μαζί

Ο άνθρωπος μεγαλώνοντας πολλές φορές μπορεί να νιώθει άχρηστος. Τα παιδιά μεγαλώνουν, φεύγουν, το σπίτι αδειάζει και η καθημερινότητα μπορεί να φαίνεται πλέον πολύ βαρετή. Ανακαλύψτε τι της αρέσει, ρωτήστε τη για τα ενδιαφέροντά της κι αν δεν έχει βοηθήστε τη να αποκτήσει. Μια βραδινή έξοδος στο θέατρο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμη και για τις δυο σας.

6. Απευθυνθείτε σε ψυχολόγο

Μία επιστημονική βοήθεια ίσως σας βοηθήσει να λύσετε τις συγκρούσεις με τη μητέρα σας.

Μην ξεχνάτε ότι οι περισσότερες γυναίκες έρχεται μια μέρα που αναφωνούμε: «Έχω αρχίσει να μιλάω σαν τη μαμά μου!». Και φυσικά δεν υπάρχει σε αυτό τίποτα το αρνητικό! Τα χρόνια της κοινής σας ζωής, τα χρόνια κατά τα οποία την είχατε ως πρότυπο αρχίζουν και επιδρούν στην προσωπικότητά σας! Συμβαίνει σε όλες!